le_mont le_mont_2 le_mont_3
 

De omgeving

  •  Landelijk
  • Heuvelachtig

Het huis ligt in het noorden van het Parc Naturel Regional des Monts d'Ardeche.

Dit is de "groene" Ardèche en op ± anderhalf uur rijden van Lyon.

Het ligt op ongeveer 630m hoogte in een gehuchtje van 4 huizen, en op 2km afstand van het dorpje Empurany. Op ± 10 kilometer ligt Lamastre, het regionale centrum, met supermarkten, op dinsdag een uitgebreide markt, en zaterdags een boerenmarkt, een ziekenhuis, huisarts etc en vele restaurants, terrasjes en andere voorzieningen.

Schilderachtige, middeleeuwse plaatsjes als Desaignes en Boucieu-le-Roi liggen op een afstand van 15 minuten rijden.
De steden: Valence, Tournon, Tain l'Hermitage, en Le Puy zijn op ± 1 uur rijden.

De ligging van Le Mont is ideaal, u heeft hier de rust van het Franse heuvelland en de toeristische activiteiten zijn toch dichtbij.


Op deze pagina vindt u een selectie van activiteiten in de regio, voor ieder wat wils.
In het huis ligt een informatiemap met folders en kaarten.
Ook zijn er elk jaar weer diverse markten, festiviteiten en manifestaties in de regio zoals o.a. brocantes (rommelmarkten), middeleeuwse feesten, muziek en kunstmarkten. De informatie hierover kunt u vinden in de Ardèche gids, de VVV in Lamastre en St. Felicien, in de informatiemap in het huis.

Omgeving Le Mont Wandelaars, fietsers, mountainbikers en wielrenners kunnen hier hun hart ophalen, er zijn vele geschikte routes en voor ieder wat wils. De omgeving is hier bergachtig, dus een redelijke conditie is wel vereist. Le Mont ligt direct aan een wandelroute, wandelkaarten liggen in huis of zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor van Saint Felicien en Lamastre.
Ook is het leuk om de omgeving te ontdekken met de auto, rijden door de prachtig gevarieerde landschappen is een belevenis en stop tussendoor bij de vele schattige dorpjes, geniet op de terrasjes en laat u verwennen.
Er zijn diverse routes beschikbaar. (VVV)

Als u wat verkoeling zoekt dan zijn er vele beekjes en riviertjes in de omgeving waar u kunt zonnen en baden, een aanrader is de rivier bij Boucieu le Roi.
Zoekt u toch liever verkoeling bij een zwembad dan kunt u naar het openlucht gemeente zwembad van Saint Felicien

Lamastre Op slechts 15 minuten rijden bevinden zich het gezellige Lamastre met vele winkeltjes, supermarkten, restaurants en terrasjes. Buiten de reguliere markten op dinsdag en zaterdag worden hier ook diverse festiviteiten en andere markten georganiseerd. Kijk op de website van Lamastre http://www.lamastre.fr/ voor meer informatie.

Saint Felicien Saint Felicien staat voornamelijk bekend om de heerlijke zachte geitenkaasjes, ook is er een wekelijkse markt op zondag. Kijk op http://www.tourisme-saintfelicien.fr voor meer informatie.

Tournon Sur Rhône & Tain l'hermitage Op een halfuurtje rijden bevind zich Tournon Sur Rhône en Tain l'hermitage twee leuke Franse stadjes waar u onder andere kan genieten van de wereldberoemde Valrhona chocolade en de heerlijke Hermitage wijnen; beide kunt u ter plaatse proeven.

VVV (Office de Tourisme) Tournon Sur Rhône : http://www.ardeche-decouvrir.com Tain l'hermitage http://www.ot.payshermitage.com

Valence
Toe aan een dagje winkelen in een grote moderne stad, dan is Valence zeker de moeite waard. VVV (Office de Tourisme) Valence: http://www.valencetourisme.com Karakteristieke dorpjes in de omgeving

Desaignes
is een schattig middeleeuws dorpje met een oude kasteeltoren die nu als museum fungeert. http://www.desaignes.fr

Boucieu le Roi
is een dorpje vol karakter net naast Arlebosc. Wandel en ontdek alle geheimen van dit dorpje. http://www.boucieuleroi.com

Chalencon http://perso.inforoutes-ardeche.fr/ma-chale/

Beauchastel http://www.beauchastel.com/ Klik op het logo van "Village Caractère" voor een overzicht van alle karakteristieke dorpjes in de Ardèche.

Safari de Peaugres bij Annonay
Ga eens een dagje op safari in de Ardèche, wandel door de dierentuin en rijdt met je auto door het park. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.safari-peaugres.com

Musée de l'alambic
Ontdek de kunst van het distilleren in Saint Désirat in het museum "de l'alambic", kijk voor meer informatie op: http://www.jeangauthier.com

Proef de Saint Joseph wijnen
Ontdek de Cave van de heerlijke Saint Joseph wijnen, kijk op http://www.cave-saint-desirat.com voor meer informatie.

Bierbrouwerij Lamastre
Proef eens een traditioneel gebrouwen biertje in Les Chopes du Moulin. In dit museum wordt nog op traditionele wijze bier gebrouwen. Kijk voor meer informatie op http://www.leschopesdumoulin.com

Archeologisch museum & druipsteengrotten
In Soyons is een archeologisch museum met adembenemende druipgrotten, kijk voor meer informatie op http://www.soyons.fr

Forel vissen
Voor de visliefhebbers kan er in Labatie d'Andaure zonder vergunning gevist worden op forel. Hengels e.d. zijn daar aanwezig, dus vang een paar heerlijke forellen voor op de bbq.

Kastanje proeven
De Ardèche is bekend om zijn kastanje producten, proef en ontdek de smaak van de kastanje bij La ferme de Chataignier.